HELEX van start op 1 maart 2018

HELEX van start op 1 maart 2018

Met ingang van 1 maart 2018 opent HELEX Advocaten & Rechtsanwälte haar deuren in Rotterdam. Een uniek niche-kantoor, dat zich richt op grensoverschrijdende zaken tussen Nederland en Duitsland. Het kantoor is opgericht door Ute Acker en Marije van der Tol en focust op Nederlands en Duits ondernemings-en arbeidsrecht. Marije is specialist arbeidsrecht en adviseert sinds vele jaren Nederlandse ondernemers met personeel in Duitsland. Ute is specialist contractenrecht en richt zich met name op toeleveringen aan de Duitse maakindustrie. Ute en Marije zijn beide als advocaat en Rechtsanwalt ingeschreven en kunnen derhalve uit één hand adviseren over Nederlands en Duits recht.

Ute en Marije:

We zijn er trots op met ons kantoor een bijdrage te gaan leveren aan de goede handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland. Duitsland is al vele jaren de belangrijkste handelspartner van Nederland. Ook andersom is Nederland voor Duitsland een belangrijke buur, als afzetmarkt maar ook als doorvoerland. Voor Nederlandse ondernemers liggen letterlijk naast de deur mooie kansen op uitbreiding van hun business.

Zakendoen in Duitsland kan lastig zijn en vergt goede voorbereiding. Dat ligt vaak aan de taal, maar uiteraard ook aan de verschillen in regelgeving en allerhande instanties. Dan helpt goed advies. Bij ons zijn ondernemers daarvoor aan het goede adres. Het geeft veel voldoening als wij cliënten niet alleen met onze juridische expertise, maar ook met concrete kennis van de Duitse zakelijke gebruiken en ondernemingscultuur praktisch kunnen ondersteunen. Een voorbeeld is dat Duitse ondernemers vaak al snel hun eigen advocaat inschakelen bij contractonderhandelingen. Nederlanders vinden dat gauw een brug te ver of een motie van wantrouwen. Zitten wij als deel van het Nederlandse team aan tafel, kunnen wij met onze kennis en ervaring van de Duitse onderhandelingspsychologie eraan bijdragen dat het onderhandelingsproces gestroomlijnd wordt. Duitse zakenpartners waarderen deze professionele ondersteuning, wat het zakendoen makkelijker maakt.

We zijn erg enthousiast over ons initiatief voor dit kantoor. Wij hebben kort gezegd onze krachten gebundeld, waarmee onze cliënten meer dan ooit hun voordeel kunnen doen.“