Expertise

HELEX Advocaten & Rechtsanwälte is uw juridisch adviseur op uw weg naar Duitsland. Wij zijn specialisten voor Nederlands-Duits arbeids- en ondernemingsrecht. Sinds vele jaren adviseren en begeleiden wij Nederlandse ondernemers die in Duitsland zaken doen. Omgekeerd begeleiden wij Duitse ondernemers op de Nederlandse markt.  Onze focus ligt op Duits-Nederlandse zaken. 

 Zakendoen in Duitsland lijkt makkelijk.  Maar gaandeweg een traject blijken de verschillen vaak groter dan verwacht.  Niet alleen de taal speelt daarbij een rol. Ook spelen zakelijke omgangsnormen en cultuurverschillen een rol. Dan helpt goed advies. Wij kennen de Duitse zakelijke gebruiken en de Duitse onderhandelingspsychologie. 

Wij zijn in Duitsland en in Nederland opgeleid en hebben een dubbele toelating als advocaat en Rechtsanwalt. Zo kunnen wij het Nederlandse en Duitse recht optimaal voor u "vertalen".

Wij zijn uw partner bij alle vragen rondom personeel in Duitsland. Wij ondersteunen u bij uw contractonderhandelingen met uw Duitse zakenpartners. Wij begeleiden u bij het oprichten van een Duitse vestiging. Dichtbij en in uw eigen taal.