Duitslanddag 2022: lezing en stand

Duitslanddag 2022: lezing en stand

Op 11 oktober 2022 vindt voor de vijfde keer de Duitslanddag plaats. Net als bij alle eerdere edities zal HELEX Advocaten & Rechtsanwälte weer met een informatiestand aanwezig zijn en vragen beantwoorden over vestiging in Duitsland, personeel en contracten met Duitse partijen. Marije van der Tol geeft een lezing over het aannemen van personeel in Duitsland.

In deze informatiesessie worden culturele en juridische do’s en don’ts van het werven en in dienst nemen van medewerkers in Duitsland voorgesteld. Zo zal er aandacht zijn voor verschillen in arbeidsvoorwaarden. Wist u dat kandidaten uit Duitsland regelmatig andere waarde aan bepaalde arbeidsvoorwaarden hechten dan men in Nederland gewend is? Er zullen enkele opvallende juridische regels aan de orde komen die het Nederlandse ondernemers makkelijk maken om in Duitsland personeel in dienst te nemen. Marije van der Tol geeft deze lezing gezamenlijk met Aldo Lodder, senior projectmanager van de DNHK. Hij zal vanuit zijn ervaring in Duits-Nederlandse recruitment processen concrete praktijkvoorbeelden voorstellen.

 De Duitslanddag wordt georganiseerd door de Duits-Nederlandse Handelskamer en vindt plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort. In best practice panels delen Nederlandse ondernemers hun Duitslandervaringen. Infosessies, workshops en beursstands van diverse organisaties bieden volop gelegenheid voor antwoord op alle vragen rond om marktentree in Duitsland, uitbreiding naar en vestiging in het buurland. De dag wordt afgesloten met een Duits-Nederlandse netwerkborrel.

 Maak kennis met HELEX Advocaten & Rechtsanwälte en bezoek ons op onze stand in de Rijtuigenloods.