HELEX neemt deel aan Duitslanddag op 17 april 2018: lezing en stand

HELEX neemt deel aan Duitslanddag op 17 april 2018: lezing en stand

Op 17 april 2018 vindt in Utrecht de derde Duitslanddag plaats. HELEX Advocaten & Rechtsanwälte is hierbij aanwezig met een informatiestand. Ute Acker geeft een lezing met de titel “Van salestraject naar handtekening: hoe kom ik tot een goed contract”.

Gezamenlijk met Beate Gabriel, Senior Legal Counsel van ServiceNow Nederland, geeft zij praktische tips voor contractonderhandelingen met Duitse afnemers. De sprekers laten typische valkuilen zien en hoe deze te vermijden. Zij doen dit aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de IT-Branche.

Het komt veel voor in de praktijk. Een salestraject verloopt voorspoedig, de Duitse afnemer is geïnteresseerd in het product en in de prijsstelling. Maar als het moment aanbreekt om tot een opdracht en een handtekening te komen, wordt het vaak lastig. De Duitse afnemer komt met dikke documenten. Hij wil garanties en Gewährleistung en liefst ook uw verzekeringspolissen zien, een uitgebreide Datenschutzerklärung, onbeperkte aansprakelijkheid afspreken, gedetailleerde service level afspraken maken. Nederlandse verkoopvoorwaarden worden in de praktijk afgewezen. Het is dan zaak om goed te weten waarvoor men tekent, om risico’s te beheersen, en tot een acceptabel contract te komen.

De Duitslanddag wordt georganiseerd door de Duits-Nederlandse Handelskamer in de Fabrique in Utrecht. Met ruim 20 infosessies en workshops biedt deze dag uitgebreide branche- en thema-informatie over het zakendoen in Duitsland. Diverse Nederlandse ondernemers delen hun Duitslandervaringen in Best practice lezingen. De dag wordt afgesloten met een Duits-Nederlandse netwerkborrel.  

Maak kennis met HELEX Advocaten & Rechtsanwälte en bezoek ons op onze stand in Loods 6.